Home » Recepten » Ontbijt » Mango-kokosrijstpap

Ingrediënten

  • 100 gram paprijst (of risottorijst)
  • 400 ml kokosmelk (volvet)
  • 200 ml water
  • 1 rijpe mango
  • Snufje kaneel (optioneel)
0,0

Een romige en tropische rijstpap, perfect voor een voedzaam ontbijt of een lekker tussendoortje. Zonder toegevoegde suiker, krijgt dit gerecht zijn zoetheid van de rijpe mango. Een heerlijke start van de dag vol natuurlijke smaken en makkelijk te maken.

  • Ontbijt, Toetjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bewaar een paar blokjes voor de garnering en pureer de rest fijn met een staafmixer of in een blender.
  • 2
    Spoel de rijst kort af onder koud water.
  • 3
    Doe de rijst, kokosmelk en water in een steelpan. Breng het geheel zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.
  • 4
    Zet het vuur laag en laat de rijst, onder af en toe roeren, sudderen totdat deze gaar is en de vloeistof grotendeels is opgenomen (ongeveer 15-20 minuten). De rijstpap moet romig zijn.
  • 5
    Roer de gepureerde mango door de rijstpap en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes mee verwarmen.
  • 6
    Voeg eventueel een snufje kaneel toe en roer goed door.
  • 7
    Laat de pap iets afkoelen voordat je deze serveert.

Serveertip: Serveer lauwwarm en garneer eventueel met wat extra kleine stukjes mango of een snufje kokosrasp voor extra textuur en smaak.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Mango-kokosrijstpap

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten