
Ingrediënten
Deze kindvriendelijke soep zit vol groenten, is helemaal zonder toegevoegd zout en heeft een zachte, romige smaak. Perfect voor kinderen vanaf 1 jaar – lekker als lunch of licht avondmaaltje. En extra fijn: hij staat in minder dan een half uur op tafel!
Bereiding
- 1Pel de ui en snijd hem doormidden en snijd daarna in kleine blokjes. Pel het teentje knoflook en snijd het zo fijn mogelijk. Was de wortels goed en schil ze eventueel met een dunschiller. Snijd in kleine blokjes.
- 2Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. De zaadjes en schil mogen gewoon mee de pan in.
- 3Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3–4 minuten tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- 4Doe de stukjes wortel in de pan en roer even goed door. Voeg dan de tomatenblokjes (of het blikje) toe. Giet het water erbij en leg het laurierblaadje in de pan.
- 5Breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met het deksel schuin op de pan. Controleer of de wortelstukjes zacht zijn door er met een vork in te prikken.
- 6Haal het laurierblaadje eruit. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender) tot hij helemaal glad is.
- 7Roer de crème fraîche of het scheutje kookroom door de warme soep voor een zachte, milde smaak. Voeg eventueel een snufje gedroogde oregano of basilicum toe voor iets meer smaak.
- 8Laat de soep even afkoelen tot lauwwarm voordat je hem aan je kind geeft. Lekker met een stukje brood, soepstengel of zachte croutons.
Serveertip:
Beoordelingen voor Mild tomatensoepje
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



