
Ingrediënten
Dit milde en smaakvolle currygerecht zit boordevol groenten en sappige kip. Het is perfect voor kleine eters die nieuwe smaken ontdekken, zonder te pittig te zijn. Je kindje krijgt zo op een leuke manier veel voedingsstoffen binnen met dit kleurrijke en gezonde avondmaal.
Bereiding
- 1Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- 3Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- 4Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- 5Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- 6Voeg de wortelblokjes en broccoliroosjes toe en roerbak 5 minuten mee.
- 7Strooi de kerriepoeder en kurkuma erover en roer goed door. Bak kort mee (ongeveer 1 minuut) tot de geuren vrijkomen.
- 8Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de curry 10-12 minuten zachtjes pruttelen, of tot de groenten gaar zijn en de kip doorbakken is.
- 9Voeg de doperwtjes toe en laat nog 2 minuten meewarmen. Proef en voeg eventueel een klein snufje peper toe (absoluut geen zout).
- 10Serveer de milde kip-groentecurry met de gekookte rijst.
Serveertip: Serveer de curry apart van de rijst voor de allerkleinsten, zodat ze de smaken afzonderlijk kunnen proeven. Je kunt ook een beetje verse koriander toevoegen voor extra smaak (optioneel).
Beoordelingen voor Milde kip-groentecurry met rijst
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



