
Ingrediënten
Jij maakt je kind blij met deze heerlijke, gezonde mini pannenkoekjes! Ze zijn een perfecte keuze voor ontbijt, lunch of als voedzaam tussendoortje. Met verstopte groenten en fruit zijn ze lekker zoet van nature, zonder toegevoegde suikers. Een makkelijke manier om je kind meer vezels en vitamines te laten eten.
Bereiding
- 1Meng in een grote kom het volkorenmeel, bakpoeder en kaneel door elkaar.
- 2Voeg de fijn geraspte wortel en de fijn geraspte appel toe aan het droge mengsel en roer goed door, zodat het fruit en de groente goed verdeeld zijn.
- 3Klopt in een aparte kom het ei los met de melk.
- 4Giet het natte ei-melk mengsel bij de droge ingrediënten in de kom. Roer alles door tot een glad beslag. Zorg dat er geen klontjes meer zijn.
- 5Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie toe om aanbakken te voorkomen.
- 6Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan. Gebruik ongeveer 2-3 eetlepels beslag per pannenkoekje om mini-pannenkoekjes te vormen.
- 7Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant, of totdat ze goudbruin zijn en gaar van binnen. Bak niet te veel pannenkoekjes tegelijk, zodat je ze makkelijk kunt draaien.
- 8Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord. Herhaal dit proces met de rest van het beslag totdat alles op is.
Serveertip: Serveer de pannenkoekjes met een klein beetje plantaardige yoghurt en eventueel wat extra vers fruit, zoals aardbeien of blauwe bessen.
Beoordelingen voor Mini appel-wortel pannenkoekjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



