
Ingrediënten
Dit recept combineert sappige mini gehaktbroodjes vol met verstopte groenten met heerlijk geroosterde zoete aardappel. Het is een voedzame maaltijd waar kinderen vaak van smullen, zelfs als ze normaal moeilijk doen over groenten. Je zult zien dat dit gerecht een hit wordt aan de eettafel!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 190°C.
- 2Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de blokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper op een bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht en licht goudbruin zijn.
- 3Snipper de ui fijn, rasp de wortel en de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette met behulp van een schone theedoek.
- 4Meng in een grote kom het rundergehakt met de fijngesnipperde ui, geraspte wortel, uitgeknepen courgette, havermout, ei, oregano, paprikapoeder en tomatenpuree. Kneed goed door tot alles gemengd is.
- 5Vorm van het gehaktmengsel 6-8 kleine gehaktbroodjes. Leg deze op een aparte bakplaat bekleed met bakpapier.
- 6Bak de gehaktbroodjes 15-20 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing. Je kunt de gehaktbroodjes tegelijk met de zoete aardappel in de oven schuiven, mochten de aardappels al 5 minuten roosteren.
- 7Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Kook of stoom de broccoli de laatste 5 minuten van de oventijd gaar, zodat deze nog lekker knapperig is.
- 8Serveer de mini gehaktbroodjes samen met de geroosterde zoete aardappelblokjes en de gestoomde broccoli.
Serveertip: Snijd de gehaktbroodjes in kleine stukjes en de zoete aardappel in hanteerbare blokjes. Serveer met een klein beetje gestoomde broccoli ernaast voor extra groen.
Beoordelingen voor Mini gehaktbroodjes met verstopte groenten en geroosterde zoete aardappel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



