Home » Recepten » Avondeten » Mini gehaktbroodjes met verstopte groenten en geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 kleine wortel, geraspt
  • 0.5 courgette, geraspt en goed uitgeknepen
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel mild paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 stronk broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje peper (optioneel)
0,0

Dit recept combineert sappige mini gehaktbroodjes vol met verstopte groenten met heerlijk geroosterde zoete aardappel. Het is een voedzame maaltijd waar kinderen vaak van smullen, zelfs als ze normaal moeilijk doen over groenten. Je zult zien dat dit gerecht een hit wordt aan de eettafel!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2
    Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de blokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper op een bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • 3
    Snipper de ui fijn, rasp de wortel en de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette met behulp van een schone theedoek.
  • 4
    Meng in een grote kom het rundergehakt met de fijngesnipperde ui, geraspte wortel, uitgeknepen courgette, havermout, ei, oregano, paprikapoeder en tomatenpuree. Kneed goed door tot alles gemengd is.
  • 5
    Vorm van het gehaktmengsel 6-8 kleine gehaktbroodjes. Leg deze op een aparte bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 6
    Bak de gehaktbroodjes 15-20 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing. Je kunt de gehaktbroodjes tegelijk met de zoete aardappel in de oven schuiven, mochten de aardappels al 5 minuten roosteren.
  • 7
    Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Kook of stoom de broccoli de laatste 5 minuten van de oventijd gaar, zodat deze nog lekker knapperig is.
  • 8
    Serveer de mini gehaktbroodjes samen met de geroosterde zoete aardappelblokjes en de gestoomde broccoli.

Serveertip: Snijd de gehaktbroodjes in kleine stukjes en de zoete aardappel in hanteerbare blokjes. Serveer met een klein beetje gestoomde broccoli ernaast voor extra groen.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Mini gehaktbroodjes met verstopte groenten en geroosterde zoete aardappel

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten