Home » Recepten » Lunch » Mini-wraps met tonijn, maïs en komkommer

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
  • 2 el maïs (uit blik of diepvries, ontdooid)
  • 1/4 komkommer, fijn geraspt of in hele kleine blokjes
  • 1 el Griekse yoghurt (ongezoet, 10% vet)
  • Snufje gedroogde dille of verse peterselie (fijngehakt)
  • 4-6 kleine volkoren tortillawraps (doorsnede ca. 15 cm)
  • Optioneel: een blaadje sla (bijv. little gem) per wrap, fijn gescheurd
5,0

Deze vrolijke mini-wraps zijn perfect voor de lunch of als voedzaam tussendoortje. Je combineert de zachte smaak van tonijn met de zoetheid van maïs en de frisheid van komkommer, allemaal verpakt in een kleine wrap. Ze zijn snel te maken en een hit bij kleine eters!

  • Lunch, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten

Bereiding

  • 1
    Laat de tonijn goed uitlekken. Druk eventueel extra vocht eruit met een vork.
  • 2
    Doe de uitgelekte tonijn in een kom. Voeg de maïs en de geraspte komkommer toe.
  • 3
    Roer de Griekse yoghurt en de dille (of peterselie) erdoorheen. Meng alles goed totdat je een smeuïge vulling hebt.
  • 4
    Leg de kleine volkoren wraps klaar. Verdeel de tonijnvulling gelijkmatig over de wraps.
  • 5
    Als je sla gebruikt, leg dan eerst een stukje sla op de wrap voordat je de vulling erop schept.
  • 6
    Rol de wraps stevig op en snijd ze eventueel schuin door midden voor makkelijke porties.
  • 7
    Serveer direct of bewaar ze kort in de koelkast.

Serveertip: Serveer de wraps op een vrolijk bord met wat extra komkommersticks of snoeptomaatjes ernaast.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Mini-wraps met tonijn, maïs en komkommer

Makkelijk en fris

24 oktober 2025

De tonijnwraps met maïs en komkommer zijn echt een uitstekende optie voor een vlotte maaltijd. De vulling is simpel, maar door de romige Griekse yoghurt en de verse peterselie (of dille, wat je maar in huis hebt) krijgt het net die extra smaak. Goed vullend, niet te zwaar en gewoon lekker fris. Ik maakte er een paar extra voor de volgende dag, ook koud perfect.

Madelief

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten