
Ingrediënten
Een vrolijke en voedzame salade vol met kleurrijke, geroosterde groenten en orzo pasta. Dit gerecht is perfect voor de lunch en zit boordevol vitamines en vezels, ideaal voor jouw kleintje. Het is makkelijk te maken en je kunt variëren met de groenten die je in huis hebt.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Verdeel de broccoli, wortel, rode paprika en courgette over een bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de groenten gaar en licht gekarameliseerd zijn.
- 3Kook ondertussen de volkoren orzo pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel eventueel kort met koud water om plakken te voorkomen, laat goed uitlekken.
- 4Spoel de kikkererwten grondig af onder koud water en laat uitlekken.
- 5Doe de gekookte orzo, geroosterde groenten en kikkererwten in een grote kom.
- 6Voeg de fijngehakte peterselie en munt toe.
- 7Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een kneepje citroensap en eventueel een snufje zwarte peper.
- 8Serveer de salade lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Serveertip: Serveer de salade lauwwarm of koud. Voor extra eiwitten kun je wat fijngesneden kip of linzen toevoegen.
Beoordelingen voor Orzo salade met geroosterde regenbooggroenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



