Home » Recepten » Avondeten » Ovenschotel met kabeljauw, zoete aardappel en wortel

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauwfilet (zonder huid en graat)
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
  • 2 middelgrote wortelen (ongeveer 150 gram)
  • 1/4 rode ui, heel fijn gesnipperd (optioneel)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel verse dille, fijngehakt (optioneel)
5,0

Een heerlijke en voedzame ovenschotel, perfect voor jonge eters. Deze schotel combineert malse kabeljauw met zoete aardappel en wortelen, rijk aan vitaminen en mineralen. Het gerecht is makkelijk te bereiden en volledig suiker- en zoutvrij, ideaal voor een gezonde maaltijd. Een kleurrijke en smaakvolle manier om je kindje kennis te laten maken met vis en groenten.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de zoete aardappel en wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1-2 cm.
  • 3
    Breng een pan met water aan de kook. Voeg de zoete aardappel en wortelen toe en kook ze in ongeveer 10-12 minuten gaar, of totdat ze zacht zijn. Giet af.
  • 4
    Snijd de kabeljauwfilet in ongeveer 2-3 gelijke stukken, afhankelijk van de gewenste portiegrootte.
  • 5
    Leg de kabeljauw in een kleine ovenschaal. Besprenkel licht met een halve eetlepel olijfolie.
  • 6
    Voeg de gekookte zoete aardappel en wortelen toe aan de ovenschaal, rondom de vis.
  • 7
    Besprenkel de groenten met de resterende halve eetlepel olijfolie. Strooi de fijngesnipperde rode ui erover als je die gebruikt.
  • 8
    Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten, of totdat de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
  • 9
    Haal de schotel uit de oven. Roer de verse dille erdoorheen als je die gebruikt, voor een frisse smaak.

Serveertip: Voor de allerkleinsten kun je de vis en groenten na het bakken samen pureren tot een fijne prak. Voor oudere kinderen snijd je de ingrediënten in kleine, hapklare stukjes. Controleer altijd op eventuele graatjes in de vis voordat je het serveert.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Ovenschotel met kabeljauw, zoete aardappel en wortel

Prettige combi

1 december 2025

Ik was eigenlijk best verrast door deze ovenschotel! De kabeljauwfilet blijft mooi zacht en de combinatie met de gekookte zoete aardappel en wortelen is gewoonweg heerlijk. De toevoeging van verse dille geeft het een onverwachte frisse twist. Het is zo’n gerecht dat je makkelijk klaarmaakt, ook als je niet veel tijd hebt. Een prima gezinsmaaltijd, zonder al te veel moeite, en best wel lekker!

Silke

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten