
Ingrediënten
Deze voedzame ovenschotel is perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Je combineert malse kip met knapperige broccoli en quinoa, allemaal in één schaal uit de oven. Het is een compleet gerecht vol smaak en gezonde ingrediënten, waar je kleintje vast van zal smullen.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Spoel de quinoa grondig af onder koud water met behulp van een fijne zeef.
- 3Snijd de kipfilet in kleine blokjes (ongeveer 1-2 cm).
- 4Snijd de broccoli in kleine roosjes. De steel kun je schillen en ook in kleine stukjes snijden.
- 5Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn.
- 6Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort, totdat de ui glazig is.
- 7Voeg de afgespoelde quinoa, water/bouillon, oregano, tijm en optioneel zwarte peper toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- 8Doe de kipblokjes en broccoliroosjes in een ovenschaal.
- 9Giet het quinoa-mengsel over de kip en broccoli in de ovenschaal. Roer alles goed door elkaar.
- 10Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- 11Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten, of totdat de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen, en de kip doorbakken is.
- 12Laat de ovenschotel 5 minuten rusten voordat je hem serveert.
Serveertip: Serveer de ovenschotel in kleine porties. Je kunt er eventueel een schijfje citroen bij geven voor een frisse toets (voor volwassenen of oudere kinderen).
Beoordelingen voor Ovenschotel met kip, broccoli en quinoa
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



