
Ingrediënten
Een voedzaam en eenvoudig ontbijtje dat je de avond van tevoren al klaar kunt maken. Ideaal voor drukke ochtenden! Deze romige havermoutpap zit vol vezels en de natuurlijke zoetheid van appel, aangevuld met een vleugje kaneel. Een perfecte start van de dag voor de kleintjes.
Bereiding
- 1Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel fijn.
- 2Meng in een kommetje de havermout, melk, geraspte appel, kaneelpoeder en eventueel het chiazaad.
- 3Roer alles goed door elkaar totdat het goed gemengd is.
- 4Dek het kommetje af en zet het minimaal 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast.
- 5Roer de overnight oats de volgende ochtend nog eens goed door. Voeg indien nodig een klein scheutje extra melk toe om de gewenste dikte te bereiken.
Serveertip: Serveer koud. Voor jongere kinderen kun je de oats eventueel nog wat fijner prakken of pureren. Voor oudere kinderen kun je er wat extra stukjes appel of een snufje kaneel op doen.
Beoordelingen voor Overnight oats met appel en kaneel
Heerlijke start van de dag
Dit is echt een topper voor drukke ochtenden. De appel raspen en alles mixen, en de koelkast doet de rest – geen stress! De combinatie van de zoete appel met een vleugje kaneel, dat is gewoon heerlijk. En met de chiazaadjes erbij krijgt het een fijne, stevige textuur. De volgende dag staat er een voedzaam ontbijt op je te wachten. Mijn kindjes vonden het ook lekker, en dat wil wat zeggen.



