
Ingrediënten
Deze parelcouscouspap is een heerlijk en voedzaam ontbijt voor je kindje. Je maakt een romige pap met een vleugje kaneel, waaraan je zachte stukjes appel en eventueel wat rozijnen toevoegt. Het is een warm en vezelrijk begin van de dag, helemaal zonder toegevoegde suikers.
Bereiding
- 1Doe de melk en parelcouscous in een steelpan. Breng langzaam aan de kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
- 2Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen. Roer regelmatig totdat de parelcouscous gaar is en de melk is opgenomen, ongeveer 10-12 minuten. Het moet een romige pap worden.
- 3Voeg halverwege de kooktijd de blokjes appel en kaneel toe aan de pan. Als je rozijnen gebruikt, voeg deze dan de laatste 5 minuten toe.
- 4Haal de pan van het vuur en laat de pap een paar minuten staan om iets af te koelen en verder in te dikken.
- 5Roer nog een keer goed door. Pureer de pap eventueel lichtjes met een staafmixer voor een gladdere textuur, afhankelijk van de leeftijd en voorkeur van het kind.
- 6Serveer de parelcouscouspap lauwwarm.
Serveertip: Serveer de pap lauwwarm. Voor een extra glimlach kun je er een snufje extra kaneel overheen strooien.
Beoordelingen voor Parelcouscouspap met appel en kaneel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



