Home » Recepten » Avondeten » Pasta met pompoensaus en kip

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta (bijv. kleine schelpjes of macaroni)
  • 300 gram pompoen (bijv. flespompoen), geschild en in blokjes
  • 100 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden (optioneel, voor oudere kinderen)
  • 100 gram wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk (rijst-, haver- of sojamelk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje nootmuskaat (optioneel)
  • Versgemalen zwarte peper (optioneel)
5,0

Een heerlijk en voedzaam pastagerecht, speciaal voor kleine eters. De romige saus is gemaakt van pompoen en wortel, waardoor hij van nature mild en lichtzoet is. Gecombineerd met malse stukjes kip is dit een complete maaltijd zonder toegevoegde suiker of zout.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 2
    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook (indien gebruikt) toe en fruit deze zachtjes tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
  • 3
    Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze rondom bruin.
  • 4
    Voeg de pompoen- en wortelblokjes toe aan de pan. Roer goed door en voeg een scheutje water toe (ongeveer 50 ml) om aanbranden te voorkomen.
  • 5
    Dek de pan af en laat de groenten zachtjes stomen en garen totdat ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe.
  • 6
    Zodra de groenten zacht zijn, voeg de plantaardige melk toe. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat en peper toe.
  • 7
    Giet de gekookte pasta af. Meng de pompoensaus met de pasta en de gebakken kipblokjes.
  • 8
    Serveer direct. Voor jongere kinderen kan de kip ook fijner gemaakt worden en alles samen gepureerd.

Serveertip: Serveer de pasta direct. Voor de allerkleinsten kun je de saus nog gladder pureren en de kip extra fijn maken of pureren. Een takje fijngehakte peterselie kan zorgen voor een frisse touch.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Pasta met pompoensaus en kip

Romig en zoet

17 oktober 2025

Nou, deze pasta met pompoensaus is echt een verrassing! Die pompoen en wortel pureren tot een zó romige saus, met de plantaardige melk erdoor, is geniaal bedacht. De kipblokjes maken het een vullend gerecht. Zelfs de kinderen die normaal moeilijk doen met groenten aten goed mee, en dat zonder dat ik er iets van zei! De snuf nootmuskaat gaf het net dat beetje extra. Dit komt zeker vaker op tafel!

Jip

Lekker

10 september 2025

Net gemaakt, heel lekker. Voor herhaling vatbaar.

Beau

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten