
Ingrediënten
Een heerlijk en voedzaam pastagerecht, speciaal voor kleine eters. De romige saus is gemaakt van pompoen en wortel, waardoor hij van nature mild en lichtzoet is. Gecombineerd met malse stukjes kip is dit een complete maaltijd zonder toegevoegde suiker of zout.
Bereiding
- 1Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook (indien gebruikt) toe en fruit deze zachtjes tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- 3Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze rondom bruin.
- 4Voeg de pompoen- en wortelblokjes toe aan de pan. Roer goed door en voeg een scheutje water toe (ongeveer 50 ml) om aanbranden te voorkomen.
- 5Dek de pan af en laat de groenten zachtjes stomen en garen totdat ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe.
- 6Zodra de groenten zacht zijn, voeg de plantaardige melk toe. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat en peper toe.
- 7Giet de gekookte pasta af. Meng de pompoensaus met de pasta en de gebakken kipblokjes.
- 8Serveer direct. Voor jongere kinderen kan de kip ook fijner gemaakt worden en alles samen gepureerd.
Serveertip: Serveer de pasta direct. Voor de allerkleinsten kun je de saus nog gladder pureren en de kip extra fijn maken of pureren. Een takje fijngehakte peterselie kan zorgen voor een frisse touch.
Beoordelingen voor Pasta met pompoensaus en kip
Romig en zoet
Nou, deze pasta met pompoensaus is echt een verrassing! Die pompoen en wortel pureren tot een zó romige saus, met de plantaardige melk erdoor, is geniaal bedacht. De kipblokjes maken het een vullend gerecht. Zelfs de kinderen die normaal moeilijk doen met groenten aten goed mee, en dat zonder dat ik er iets van zei! De snuf nootmuskaat gaf het net dat beetje extra. Dit komt zeker vaker op tafel!
Lekker
Net gemaakt, heel lekker. Voor herhaling vatbaar.



