Home » Recepten » Tussendoortjes » Peer en havermout ontbijtmuffins

Ingrediënten

  • 2 rijpe peren
  • 200 gram havermout
  • 200 ml melk (koemelk of plantaardige melk naar keuze)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten (om in te vetten)
0,0

Deze muffins zijn perfect als voedzaam ontbijt of tussendoortje. Ze zijn heerlijk zacht en zoet door de peer, zonder toegevoegde suikers. Jij zult merken hoe makkelijk ze te maken zijn, en je kind zal er dol op zijn!

  • Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 12
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm met 12 holtes in met de gesmolten kokosolie of bekleed met papieren vormpjes.
  • 2
    Schil de peren, verwijder het klokhuis en rasp ze grof.
  • 3
    Meng in een grote kom de havermout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat (indien gebruikt).
  • 4
    Klop in een aparte kom de melk en het ei door elkaar.
  • 5
    Voeg het natte mengsel toe aan het droge havermoutmengsel en roer kort tot alles net gemengd is. Roer vervolgens de geraspte peer erdoor.
  • 6
    Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes.
  • 7
    Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn; deze moet er schoon uitkomen.
  • 8
    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

Serveertip: Serveer de muffins lauwwarm. Je kunt ze ook invriezen en ontdooid serveren voor een snelle traktatie.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Peer en havermout ontbijtmuffins

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten