Home » Recepten » Ontbijt » Pompoen-banaan brood

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 120 gram pompoenpuree (uit blik zonder toevoegingen of zelfgemaakt)
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
5,0

Dit heerlijke brood is perfect voor de kleintjes. Je maakt een gezond en smakelijk tussendoortje of ontbijtje, boordevol groenten en fruit. Het is lekker zacht en van nature zoet door de banaan en pompoen, zonder toegevoegde suikers. Zo geef je jouw kindje gemakkelijk extra voedingsstoffen binnen.

  • Ontbijt, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 8 - 10 plakken
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm (ongeveer 20-22 cm) met bakpapier.
  • 2
    Prak de rijpe bananen fijn in een grote kom.
  • 3
    Voeg de pompoenpuree, het ei en de zonnebloemolie toe aan de geprakte bananen. Roer dit goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  • 4
    Meng in een aparte kom het volkorenmeel met de bakpoeder, kaneel en eventueel de nootmuskaat.
  • 5
    Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer kort tot alles net gemengd is. Roer niet te lang.
  • 6
    Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en verdeel gelijkmatig.
  • 7
    Bak het pompoen-banaan brood in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of totdat een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  • 8
    Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het eruit haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.

Serveertip: Snijd in plakjes en serveer warm of koud. Je kunt er ook een dun laagje appelstroop op smeren voor extra smaak.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Pompoen-banaan brood

Hemels en eenvoudig

28 november 2025

Dit pompoen-banaan brood, echt een aanrader! Ik had zo mijn twijfels over de pompoen in combinatie met banaan, maar de smaak is gewoon zalig. Het beslag maken is een eitje, vooral met de geprakte bananen en de pompoenpuree die al zoveel smaak geven. En oh, de geur die door het huis waait als het in de oven zit, heerlijk! De kaneel en nootmuskaat maken het af. Dit brood is niet alleen lekker, maar ook verrassend vullend. En de volkorenmeel zorgt voor een fijne, stevige structuur. Top voor ontbijt, of bij een kopje thee, als je begrijpt wat ik bedoel.

Merel

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten