
Ingrediënten
Heerlijke en voedzame koekjes, perfect als avondeten, lunch of tussendoortje. Deze koekjes zijn bomvol goede ingrediënten en makkelijk te eten voor kleine handjes. Je maakt ze zonder moeite en serveert ze met een frisse dip. Een gezonde traktatie waar je kind van zal smullen.
Bereiding
- 1Spoel de quinoa grondig af onder koud water. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het vervolgens goed afkoelen.
- 2Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook ze beetgaar. Laat de broccoli goed uitlekken en prak deze fijn met een vork, of pulseer kort in een keukenmachine (zorg dat het niet té glad wordt).
- 3Doe de afgekoelde quinoa en de geprakte broccoli in een kom. Voeg het ei, het volkoren paneermeel, knoflookpoeder, oregano en zwarte peper toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een samenhangend mengsel.
- 4Vorm met vochtige handen kleine platte koekjes van het mengsel.
- 5Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koekjes aan beide zijden goudbruin en gaar, ongeveer 4-5 minuten per kant. Je kunt ze ook in een voorverwarmde oven op 180°C bakken voor ongeveer 15-20 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
- 6Laat de quinoa-broccolikoekjes iets afkoelen voordat je ze serveert aan je kind.
Serveertip: Serveer de koekjes met een frisse yoghurtdip. Meng hiervoor een paar lepels natuuryoghurt met een vleugje citroensap en wat fijngesneden bieslook of dille. Een milde tomatensaus zonder toegevoegde suiker is ook een lekkere optie.
Beoordelingen voor Quinoa-broccolikoekjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



