Home » Recepten » Toetjes » Regenboog yoghurt ijsjes

Ingrediënten

  • 200 gram volle, naturel yoghurt
  • 100 gram zacht fruit (bijv. aardbeien, banaan, frambozen)
  • 6 ijsvormpjes met stokjes
0,0

Deze kleurrijke ijsjes zijn een feestje voor de zintuigen en supergezond! Gemaakt van romige yoghurt en vers fruit, zijn ze perfect voor een warme dag of als een verfrissend toetje na het eten. Een makkelijke manier om kinderen meer fruit te laten eten, op een leuke en lekkere manier.

  • Toetjes, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 6
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 240 minuten

Bereiding

  • 1
    Was het fruit goed. Schil de banaan en snijd deze in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze ook in stukjes. Voor frambozen, spoel ze voorzichtig af.
  • 2
    Doe de volle yoghurt en het gesneden fruit in een kom.
  • 3
    Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Zorg dat er geen grote stukken fruit meer zijn, vooral voor de jongste eters.
  • 4
    Schep het yoghurt-fruitmengsel voorzichtig in de ijsvormpjes. Vul ze niet helemaal tot de rand; laat een klein beetje ruimte over.
  • 5
    Plaats de ijsstokjes in het midden van elk gevuld vormpje.
  • 6
    Zet de ijsvormpjes minimaal 4 uur in de vriezer, of totdat de ijsjes volledig hard zijn geworden.
  • 7
    Om de ijsjes gemakkelijk uit de vorm te krijgen, kun je de buitenkant van de vormpjes kort onder warm water houden (ongeveer 10-15 seconden) voordat je ze eruit trekt. Serveer direct.

Serveertip: Serveer de ijsjes direct nadat ze uit de vriezer zijn gehaald. Als ze moeilijk uit de vorm komen, houd de vormpjes dan heel even onder warm water. Leuk om samen met de kinderen de kleuren van het fruit te benoemen!

Deel dit recept

Beoordelingen voor Regenboog yoghurt ijsjes

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten