Home » Recepten » Avondeten » Rode biet burgers met havermout

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte rode bieten (vacuüm verpakt, ongemarineerd)
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zwarte peper
  • Verse peterselie (optioneel)
0,0

Deze heerlijke rode biet burgers zitten boordevol groenten en vezels. Ze zijn een feestje op je bord en een supergezonde manier om je kindje meer groenten te laten eten. Je serveert ze met een frisse yoghurtdip en knapperige komkommer, een perfecte maaltijd voor de kleintjes!

  • Avondeten, Lunch
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Porties: 4
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Pel de gekookte rode bieten en snijd ze in grove stukken.
  • 2
    Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
  • 3
    Doe de rode bieten, ui, knoflook, havermout, ei en peper in een keukenmachine. Voeg eventueel de verse peterselie toe.
  • 4
    Maal het geheel tot een stevige, licht grove massa. Het moet goed kneedbaar zijn. Voeg eventueel nog een eetlepel havermout toe als het te nat is.
  • 5
    Vorm van het mengsel 4 gelijke burgers.
  • 6
    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 7
    Bak de rode biet burgers in ongeveer 5-7 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 8
    Laat de burgers even uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze serveert.

Serveertip: Serveer de burgers in een volkoren broodje, met plakjes komkommer en een lepeltje Griekse yoghurt (zonder suiker) als dip.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Rode biet burgers met havermout

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten