
Ingrediënten
Deze heerlijke rode biet burgers zitten boordevol groenten en vezels. Ze zijn een feestje op je bord en een supergezonde manier om je kindje meer groenten te laten eten. Je serveert ze met een frisse yoghurtdip en knapperige komkommer, een perfecte maaltijd voor de kleintjes!
Bereiding
- 1Pel de gekookte rode bieten en snijd ze in grove stukken.
- 2Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
- 3Doe de rode bieten, ui, knoflook, havermout, ei en peper in een keukenmachine. Voeg eventueel de verse peterselie toe.
- 4Maal het geheel tot een stevige, licht grove massa. Het moet goed kneedbaar zijn. Voeg eventueel nog een eetlepel havermout toe als het te nat is.
- 5Vorm van het mengsel 4 gelijke burgers.
- 6Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 7Bak de rode biet burgers in ongeveer 5-7 minuten per kant goudbruin en gaar.
- 8Laat de burgers even uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze serveert.
Serveertip: Serveer de burgers in een volkoren broodje, met plakjes komkommer en een lepeltje Griekse yoghurt (zonder suiker) als dip.
Beoordelingen voor Rode biet burgers met havermout
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



