
Ingrediënten
Deze kleurrijke en voedzame bieten-appel muffins zijn een heerlijke traktatie voor jouw kleintje. Ze zitten boordevol groenten en fruit, maar de bietensmaak is subtiel, zodat zelfs de kieskeurigste eters ervan zullen genieten. Perfect als gezond tussendoortje, ontbijt of onderdeel van de lunchbox.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een muffinvorm met papieren cupjes of vet deze goed in.
- 2Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel fijn. Pureer de gekookte rode biet glad met een staafmixer of prak fijn met een vork.
- 3Klop in een grote kom de eieren los met de melk en de olie/gesmolten kokosolie. Voeg de geraspte appel, de gepureerde rode biet en het vanille extract (indien gebruikt) toe. Roer goed door elkaar.
- 4Meng in een aparte kom het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder en het kaneel.
- 5Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel. Roer kort tot alles net gemengd is; niet te veel roeren om de muffins luchtig te houden.
- 6Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer tweederde.
- 7Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt.
- 8Laat de muffins kort afkoelen in de vorm en plaats ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Serveertip: Serveer de muffins lauwwarm of afgekoeld. Je kunt ze eventueel besmeren met een beetje plantaardige yoghurt voor een extra romige touch. Ze zijn ook heerlijk om in te vriezen voor later!
Beoordelingen voor Rode bieten-appel muffins
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



