Home » Recepten » Lunch » Rode bieten-appel muffins

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte rode biet (ca. 1 middelgrote biet)
  • 1 grote appel
  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (plantaardig of koemelk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje vanille extract (optioneel)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of gesmolten kokosolie
0,0

Deze kleurrijke en voedzame bieten-appel muffins zijn een heerlijke traktatie voor jouw kleintje. Ze zitten boordevol groenten en fruit, maar de bietensmaak is subtiel, zodat zelfs de kieskeurigste eters ervan zullen genieten. Perfect als gezond tussendoortje, ontbijt of onderdeel van de lunchbox.

  • Lunch, Ontbijt, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 10 - 12
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een muffinvorm met papieren cupjes of vet deze goed in.
  • 2
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel fijn. Pureer de gekookte rode biet glad met een staafmixer of prak fijn met een vork.
  • 3
    Klop in een grote kom de eieren los met de melk en de olie/gesmolten kokosolie. Voeg de geraspte appel, de gepureerde rode biet en het vanille extract (indien gebruikt) toe. Roer goed door elkaar.
  • 4
    Meng in een aparte kom het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder en het kaneel.
  • 5
    Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel. Roer kort tot alles net gemengd is; niet te veel roeren om de muffins luchtig te houden.
  • 6
    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer tweederde.
  • 7
    Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt.
  • 8
    Laat de muffins kort afkoelen in de vorm en plaats ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Serveertip: Serveer de muffins lauwwarm of afgekoeld. Je kunt ze eventueel besmeren met een beetje plantaardige yoghurt voor een extra romige touch. Ze zijn ook heerlijk om in te vriezen voor later!

Deel dit recept

Beoordelingen voor Rode bieten-appel muffins

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten