
Ingrediënten
Dit recept tovert rode linzen en wortel om tot heerlijke en voedzame pannenkoekjes. Je kinderen krijgen zo ongemerkt een portie groenten en peulvruchten binnen. Ze zijn perfect voor de lunch of als gezond tussendoortje, en makkelijk mee te nemen.
Bereiding
- 1Spoel de rode linzen goed af onder koud water. Doe ze in een pan met ruim water en kook ze in ongeveer 10-15 minuten gaar, totdat ze zacht zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
- 2Schil de wortel en rasp deze fijn.
- 3Meng de gekookte rode linzen, de geraspte wortel, het ei, volkorenmeel, water/plantaardige melk, komijnpoeder, kurkumapoeder en zwarte peper in een kom.
- 4Prak het mengsel fijn met een vork of pureestamper, of gebruik een staafmixer voor een gladdere consistentie (geschikt voor jongere kinderen). Het moet een dik beslag worden.
- 5Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 6Schep kleine porties beslag in de pan en druk ze iets plat tot kleine pannenkoekjes.
- 7Bak de pannenkoekjes 3-4 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- 8Laat de pannenkoekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze serveert.
Serveertip: Serveer de pannenkoekjes warm of koud, eventueel met een frisse dip van Griekse yoghurt en fijngesneden komkommer.
Beoordelingen voor Rode linzen pannenkoekjes met wortel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



