
Ingrediënten
Dit pastagerecht zit boordevol groenten die je kind niet eens zal opmerken! Met rode linzenpasta krijgen ze ook meteen extra eiwitten binnen. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd die snel op tafel staat. Perfect voor drukke dagen en kleine eters.
Bereiding
- 1Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
- 2Snipper de ui en hak de knoflook fijn (indien gebruikt). Schil de wortel en snijd deze, de courgette en de paprika in kleine stukjes.
- 3Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook (indien gebruikt) kort aan.
- 4Voeg de wortel, courgette en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-7 minuten totdat de groenten iets zachter zijn.
- 5Voeg de tomatenblokjes, water of zoutarme bouillon en oregano toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel erop voor ongeveer 10-15 minuten, totdat de groenten goed gaar zijn.
- 6Kook ondertussen de rode linzenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een scheutje kookwater.
- 7Haal de pan met de saus van het vuur en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde consistentie. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het bewaarde pastakookwater toe.
- 8Meng de gepureerde saus met de gekookte pasta.
- 9Serveer direct, eventueel gegarneerd met verse basilicum.
Serveertip: Bestrooi eventueel met wat verse basilicum voor extra smaak en kleur.
Beoordelingen voor Rode linzenpasta met verstopte groentesaus
Groenten verstopt, heerlijk!
Wauw, deze rode linzenpasta met verstopte groentesaus, echt een voltreffer! De wortel, courgette en paprika verdwijnen als sneeuw voor de zon in de tomatensaus, en toch proef je alle goede smaken. Superhandig voor als de kids moeilijk doen over hun groenten. Bovendien is de linzenpasta een prima gezonde basis. De puree stap is zo gepiept en maakt het lekker smeuïg. Gaat hier zeker vaker op het menu verschijnen, want wat een makkelijke en voedzame maaltijd!



