Home » Recepten » Avondeten » Rode linzenpasta met verstopte groentesaus

Ingrediënten

  • 150 gram rode linzenpasta (bijv. penne of fusilli)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik (zonder toegevoegd zout/suiker)
  • 100 ml water of zoutarme groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje gedroogde oregano
  • Verse basilicum (ter garnering)
5,0

Dit pastagerecht zit boordevol groenten die je kind niet eens zal opmerken! Met rode linzenpasta krijgen ze ook meteen extra eiwitten binnen. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd die snel op tafel staat. Perfect voor drukke dagen en kleine eters.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  • 2
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn (indien gebruikt). Schil de wortel en snijd deze, de courgette en de paprika in kleine stukjes.
  • 3
    Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook (indien gebruikt) kort aan.
  • 4
    Voeg de wortel, courgette en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-7 minuten totdat de groenten iets zachter zijn.
  • 5
    Voeg de tomatenblokjes, water of zoutarme bouillon en oregano toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel erop voor ongeveer 10-15 minuten, totdat de groenten goed gaar zijn.
  • 6
    Kook ondertussen de rode linzenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een scheutje kookwater.
  • 7
    Haal de pan met de saus van het vuur en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde consistentie. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het bewaarde pastakookwater toe.
  • 8
    Meng de gepureerde saus met de gekookte pasta.
  • 9
    Serveer direct, eventueel gegarneerd met verse basilicum.

Serveertip: Bestrooi eventueel met wat verse basilicum voor extra smaak en kleur.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Rode linzenpasta met verstopte groentesaus

Groenten verstopt, heerlijk!

15 december 2025

Wauw, deze rode linzenpasta met verstopte groentesaus, echt een voltreffer! De wortel, courgette en paprika verdwijnen als sneeuw voor de zon in de tomatensaus, en toch proef je alle goede smaken. Superhandig voor als de kids moeilijk doen over hun groenten. Bovendien is de linzenpasta een prima gezonde basis. De puree stap is zo gepiept en maakt het lekker smeuïg. Gaat hier zeker vaker op het menu verschijnen, want wat een makkelijke en voedzame maaltijd!

Ise

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten