Home » Recepten » Avondeten » Romige gierstpap met kip en pompoen

Ingrediënten

  • 75 gram gierst
  • 200 gram pompoen (bijv. flespompoen)
  • 100 gram kipfilet
  • 400 ml natriumarme groentebouillon
  • 0.5 kleine ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
0,0

Deze romige gierstpap is een verrassend lekker en voedzaam avondmaal voor je kleintje. Je proeft de zachte smaak van pompoen, perfect gecombineerd met malse stukjes kip. Het is een volwaardige maaltijd boordevol goede voedingsstoffen, zonder onnodige toevoegingen. Je zult zien dat je kindje er heerlijk van smult!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding: Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en ontpit de pompoen, snijd deze in kleine blokjes (ongeveer 1x1 cm). Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes. Spoel de gierst goed af onder koud water met behulp van een fijne zeef.
  • 2
    Bakken: Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de gesnipperde ui en de gehakte knoflook tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten). Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom bruin.
  • 3
    Pompoen en gierst toevoegen: Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak deze kort mee (ongeveer 3 minuten). Roer vervolgens de afgespoelde gierst erdoor.
  • 4
    Garen: Giet de natriumarme groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat het afgedekt sudderen voor ongeveer 20-25 minuten, of totdat de gierst gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer af en toe door om aankoeken te voorkomen en de gierst niet aan de bodem blijft plakken.
  • 5
    Afmaken: Controleer of de gierst gaar is en de pompoen zacht. Prak de pompoen eventueel lichtjes met een vork voor een romigere textuur. Controleer ook of de kip volledig gaar is.
  • 6
    Serveren: Serveer de romige gierstpap warm. Garneer eventueel met wat fijngehakte verse peterselie voor een frisse smaak en een vrolijk kleurtje.

Serveertip: Garneer eventueel met wat verse peterselie voor een frisse touch.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Romige gierstpap met kip en pompoen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten