
Ingrediënten
Deze zachte, romige soep is een heerlijke manier om groenten en peulvruchten binnen te krijgen. De wortels geven een natuurlijke zoetheid en de linzen zorgen voor een goede dosis eiwitten. Perfect voor een voedzame lunch of een licht avondmaal.
Bereiding
- 1Spoel de rode linzen grondig af onder koud water totdat het water helder is.
- 2Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook (indien gebruikt).
- 3Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 2-3 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- 4Voeg de wortelplakjes, de afgespoelde linzen en de kurkuma toe aan de pan. Roer goed door.
- 5Giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep zachtjes sudderen met de deksel op de pan voor ongeveer 20-25 minuten, of totdat de wortels zacht zijn en de linzen uit elkaar vallen.
- 6Haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep helemaal glad te pureren.
- 7Als je kokosmelk gebruikt, roer deze er dan nu doorheen en verwarm kort mee (niet meer koken).
- 8Proef de soep. Voeg indien nodig een minieme hoeveelheid zout toe voor oudere kinderen, maar voor de allerkleinsten is dit niet nodig.
Serveertip: Serveer met een stukje volkoren brood om te dippen. Voor oudere kinderen kun je er een klein beetje verse peterselie over strooien.
Beoordelingen voor Romige wortel-linzensoep
Heerlijk romig en snel!
17 augustus 2025
Deze soep is echt een uitkomst. zo snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig. wortels met de linzen is een goeie kombi en de kurkuma geeft een mooie kleur. en dan die kokosmelk erdoor, maakt het lekker romig, moet je echt doen! zelfs m’n kleintje vond het lekker.



