Home » Recepten » Avondeten » Rudolf de rendier aardappelkoekjes

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 kleine wortel (fijn geraspt)
  • 1/2 kleine courgette (fijn geraspt)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels volkorenmeel (of havermoutmeel)
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • Snufje zout (optioneel)
  • Versgemalen zwarte peper (optioneel)
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika (voor de neus)
  • Paar takjes verse bieslook of kleine wortelreepjes (voor de geweien)
0,0

Heerlijk krokante aardappelkoekjes, vermomd als Rudolf de Rendier! Deze hartige koekjes zitten vol met verstopte groenten en zijn een leuke manier om je kind te laten smullen van een gezond avondmaal. Je maakt ze makkelijk in de pan en versiert ze daarna vrolijk.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  • 2
    Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een gladde puree. Laat even afkoelen.
  • 3
    Rasp de wortel en courgette fijn. Knijp overtollig vocht uit de geraspte courgette.
  • 4
    Meng de aardappelpuree met de geraspte wortel, courgette, het ei, volkorenmeel, gedroogde peterselie en een snufje peper (en zout indien gebruikt). Zorg voor een stevig, kneedbaar beslag.
  • 5
    Vorm van het beslag kleine ronde koekjes (ongeveer 2 cm dik en 5 cm doorsnede). Je kunt er ongeveer 8-10 maken.
  • 6
    Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 7
    Bak de aardappelkoekjes in porties aan beide zijden goudbruin en gaar, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • 8
    Snijd uit de rode paprika kleine rondjes voor de neusjes en dunne reepjes voor de mond. Gebruik verse bieslook of kleine reepjes wortel voor de geweien.
  • 9
    Leg de gebakken aardappelkoekjes op een bord en versier ze als Rudolf de Rendier.

Serveertip: Serveer met een frisse yoghurtdip (natuurlijke yoghurt met wat verse dille of bieslook) en gestoomde broccoliroosjes voor een compleet kerstdiner.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Rudolf de rendier aardappelkoekjes

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten