
Ingrediënten
Deze kleurrijke frittata zit boordevol groenten en is perfect voor een voedzame lunch of een licht avondeten. Je kind zal smullen van deze zachte eierschotel, gezond en vol vitaminen. Een ideale manier om meer groenten op een leuke manier te serveren.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Breng water aan de kook in een pannetje en blancheer de broccoliroosjes 3 minuten. Giet af en spoel direct koud om de kleur te behouden.
- 3Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan (ca. 20 cm diameter) op middelhoog vuur. Fruit de fijn gesnipperde ui en de knoflook 2 minuten.
- 4Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Haal de pan van het vuur.
- 5Klop in een kom de eieren los met de melk, het volkorenmeel en een snufje zwarte peper.
- 6Meng de geblancheerde broccoli door het eimengsel.
- 7Verdeel de ui, knoflook en spinazie gelijkmatig over de bodem van de koekenpan.
- 8Giet het eimengsel met broccoli voorzichtig over de groenten in de pan.
- 9Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de frittata in 20-25 minuten goudbruin en gaar. De frittata moet stevig aanvoelen in het midden.
- 10Laat de frittata iets afkoelen voordat je deze in parten snijdt en serveert.
Serveertip: Lekker met een stukje volkoren brood of wat extra rauwkost ernaast, zoals reepjes komkommer of wortel.
Beoordelingen voor Spinazie-broccoli frittata
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



