Home » Recepten » Lunch » Spinazie-broccoli frittata

Ingrediënten

  • Eieren (4 stuks)
  • Broccoli (150 gram, in kleine roosjes)
  • Verse spinazie (100 gram)
  • Ui (1/2, fijn gesnipperd)
  • Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
  • Volkorenmeel (1 eetlepel)
  • Melk (50 ml, naar keuze)
  • Olijfolie (1 eetlepel)
  • Zwarte peper (snufje)
0,0

Deze kleurrijke frittata zit boordevol groenten en is perfect voor een voedzame lunch of een licht avondeten. Je kind zal smullen van deze zachte eierschotel, gezond en vol vitaminen. Een ideale manier om meer groenten op een leuke manier te serveren.

  • Lunch
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Breng water aan de kook in een pannetje en blancheer de broccoliroosjes 3 minuten. Giet af en spoel direct koud om de kleur te behouden.
  • 3
    Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan (ca. 20 cm diameter) op middelhoog vuur. Fruit de fijn gesnipperde ui en de knoflook 2 minuten.
  • 4
    Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Haal de pan van het vuur.
  • 5
    Klop in een kom de eieren los met de melk, het volkorenmeel en een snufje zwarte peper.
  • 6
    Meng de geblancheerde broccoli door het eimengsel.
  • 7
    Verdeel de ui, knoflook en spinazie gelijkmatig over de bodem van de koekenpan.
  • 8
    Giet het eimengsel met broccoli voorzichtig over de groenten in de pan.
  • 9
    Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de frittata in 20-25 minuten goudbruin en gaar. De frittata moet stevig aanvoelen in het midden.
  • 10
    Laat de frittata iets afkoelen voordat je deze in parten snijdt en serveert.

Serveertip: Lekker met een stukje volkoren brood of wat extra rauwkost ernaast, zoals reepjes komkommer of wortel.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Spinazie-broccoli frittata

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten