
Ingrediënten
Deze knapperige koekjes zijn een heerlijke manier om je kind vis en groenten te laten eten. Ze zijn makkelijk te maken en perfect als lunch of als een voedzaam tussendoortje. Je kunt ze zowel warm als koud serveren, ideaal voor onderweg of in de broodtrommel.
Bereiding
- 1Laat de tonijn goed uitlekken en prak het fijn in een kom.
- 2Rasp de courgette en wortel. Knijp hierna zoveel mogelijk overtollig vocht uit de geraspte groenten en voeg ze toe aan de tonijn in de kom.
- 3Klop het ei los in een apart bakje en voeg dit samen met het volkoren paneermeel en de fijngehakte peterselie toe aan het tonijn-groentemengsel.
- 4Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het mengsel moet stevig genoeg zijn om koekjes van te vormen. Als het te nat is, kun je een klein beetje extra paneermeel toevoegen.
- 5Vorm met je handen kleine, platte koekjes van ongeveer 3-4 cm doorsnede.
- 6Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 7Bak de tonijn-groentekoekjes in de pan. Bak ze ongeveer 4-5 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- 8Laat de gebakken koekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier om overtollige olie te verwijderen voordat je ze serveert.
Serveertip: Serveer de koekjes met wat extra reepjes komkommer en paprika voor een kleurrijke en knapperige aanvulling. Een kleine yoghurtdip (natuurlijk) past er ook goed bij.
Beoordelingen voor Tonijn-groentekoekjes met courgette en wortel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



