Home » Recepten » Avondeten » Vis- en groentepakketje uit de oven

Ingrediënten

  • Kabeljauwfilet, 150 gram (of een andere witvis)
  • Wortel, 1 middelgroot
  • Prei, 1/2 stengel
  • Doperwtjes (diepvries), 50 gram
  • Kleine aardappel, 1 stuk
  • Olijfolie, 1 theelepel
  • Verse dille, een takje (fijngehakt)
  • Water, een scheutje
  • Bakpapier, 2 vellen
0,0

Je kindje zal smullen van dit heerlijke vispakketje vol met zachte groenten en malse vis, rechtstreeks uit de oven. Door het pakketje blijven alle smaken en voedingsstoffen goed behouden. Een supermakkelijke en gezonde maaltijd, perfect voor kleine eters.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de wortel en aardappel en snijd deze in zeer kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Was de prei goed en snijd deze in dunne ringetjes.
  • 3
    Leg twee vellen bakpapier klaar. Verdeel de wortel-, aardappel- en preistukjes over het midden van elk vel bakpapier.
  • 4
    Leg op elk hoopje groenten een stuk kabeljauwfilet.
  • 5
    Verdeel de diepvries doperwtjes over de vis en groenten in beide pakketjes.
  • 6
    Besprenkel elk pakketje met een halve theelepel olijfolie en een klein scheutje water. Voeg de fijngehakte dille toe.
  • 7
    Vouw de vellen bakpapier goed dicht tot stevige pakketjes, zorg dat de stoom niet kan ontsnappen.
  • 8
    Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
  • 9
    Haal de pakketjes voorzichtig uit de oven en laat ze even kort rusten voordat je ze opent.

Serveertip: Serveer het pakketje direct uit de oven, open het voorzichtig vanwege de hete stoom. Pureer voor de allerkleinsten een deel van de vis en groenten.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Vis- en groentepakketje uit de oven

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten