
Ingrediënten
Een leuk en lekker gerechtje dat zowel warm als koud gegeten kan worden. Ideaal om restjes rijst en groenten op te maken en kinderen ongemerkt wat extra vitamines te geven. Serveer ze als avondeten, lunch of zelfs als een voedzame snack voor onderweg.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2Rasp de wortel en snijd de courgette heel fijn.
- 3Meng in een grote kom de gekookte rijst, geraspte wortel, fijngesneden courgette en geraspte kaas.
- 4Voeg het ei toe en kneed alles goed door elkaar totdat het een samenhangend geheel is.
- 5Voeg de bloem toe en kneed nogmaals totdat het mengsel niet meer te plakkerig is.
- 6Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het rijstmengsel, ongeveer de grootte van een golfbal.
- 7Leg de balletjes op de bakplaat. Besprenkel lichtjes met olijfolie en eventueel een snufje paprikapoeder.
- 8Bak de rijstballetjes in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om.
- 9Laat de balletjes kort afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertip: Lekker met een frisse yoghurtdip of een milde tomatensaus. Je kunt er ook kleine vormpjes van maken, zoals sterren of hartjes, voor extra plezier!
Beoordelingen voor Vrolijke rijstballetjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



