
Ingrediënten
Deze hartige wafels zijn een heerlijke manier om je kleintje extra groenten te laten eten. Je bakt ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen, perfect voor de lunch of als voedzaam tussendoortje. Ze zijn makkelijk te bereiden en zitten boordevol smaak!
Bereiding
- 1Rasp de courgette en de wortel fijn. Knijp vervolgens overtollig vocht uit de geraspte courgette om het beslag niet te waterig te maken.
- 2Klop in een grote kom het ei los. Voeg de melk toe en meng goed.
- 3Doe het volkoren tarwemeel, het bakpoeder en eventueel de oregano bij het natte mengsel. Roer tot een glad beslag.
- 4Spatel de geraspte wortel en de uitgelekte courgette door het beslag.
- 5Verwarm het wafelijzer voor en vet het licht in met olijfolie.
- 6Schep met een lepel wat beslag op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en gaar. Dit duurt meestal 3-5 minuten per wafel, afhankelijk van het wafelijzer.
- 7Herhaal dit tot al het beslag op is. Serveer direct.
Serveertip: Serveer de wafels warm met een beetje appelmoes zonder toegevoegde suiker of een kloddertje volle yoghurt.
Beoordelingen voor Wortel-courgette wafels
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



