Home » Recepten » Lunch » Wortel-courgette wafels

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 100 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 kleine courgette (ongeveer 150 gram)
  • 1 kleine wortel (ongeveer 80 gram)
  • 1 theelepel bakpoeder (optioneel)
  • Een snufje gedroogde oregano (optioneel)
  • Olijfolie om het wafelijzer in te vetten
0,0

Deze hartige wafels zijn een heerlijke manier om je kleintje extra groenten te laten eten. Je bakt ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen, perfect voor de lunch of als voedzaam tussendoortje. Ze zijn makkelijk te bereiden en zitten boordevol smaak!

  • Lunch, Tussendoortjes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Rasp de courgette en de wortel fijn. Knijp vervolgens overtollig vocht uit de geraspte courgette om het beslag niet te waterig te maken.
  • 2
    Klop in een grote kom het ei los. Voeg de melk toe en meng goed.
  • 3
    Doe het volkoren tarwemeel, het bakpoeder en eventueel de oregano bij het natte mengsel. Roer tot een glad beslag.
  • 4
    Spatel de geraspte wortel en de uitgelekte courgette door het beslag.
  • 5
    Verwarm het wafelijzer voor en vet het licht in met olijfolie.
  • 6
    Schep met een lepel wat beslag op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en gaar. Dit duurt meestal 3-5 minuten per wafel, afhankelijk van het wafelijzer.
  • 7
    Herhaal dit tot al het beslag op is. Serveer direct.

Serveertip: Serveer de wafels warm met een beetje appelmoes zonder toegevoegde suiker of een kloddertje volle yoghurt.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Wortel-courgette wafels

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten