
Ingrediënten
Dit gerecht is perfect voor kleine eters die moeite hebben met het eten van groenten. De polenta is heerlijk zacht en romig, en de saus zit boordevol fijngehakte groenten die bijna onzichtbaar worden. Voeg wat malse kipstukjes toe en je hebt een complete, voedzame maaltijd.
Bereiding
- 1Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
- 2Voeg de fijngeraspte wortel, courgette en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-7 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
- 3Doe de tomatenpuree, oregano en basilicum erbij en bak kort mee, ongeveer 1 minuut.
- 4Voeg de kipblokjes toe aan de groenten en bak deze rondom bruin.
- 5Giet een scheutje water (of bouillon) bij de groenten en kip, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen terwijl je de polenta maakt. De groenten moeten helemaal zacht worden, dus laat het gerust 10-15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe.
- 6Breng in een andere pan het water of de bouillon voor de polenta aan de kook.
- 7Zodra het kookt, voeg je al roerend met een garde de instant polenta toe. Blijf goed roeren totdat de polenta dik wordt en loslaat van de bodem, dit duurt meestal 3-5 minuten.
- 8Haal de pan van het vuur en laat de polenta afgedekt even rusten.
- 9Pureer de groentesaus indien gewenst extra fijn met een staafmixer voor de jongste eters, of laat de kleine stukjes erin voor oudere kinderen.
- 10Serveer de zachte polenta met de romige groentesaus en kipstukjes.
Serveertip: Serveer de polenta en saus apart zodat je kind zelf kan ontdekken, of meng het zachtjes door elkaar. Strooi er eventueel wat verse peterselie over voor de kleur.
Beoordelingen voor Zachte polenta met verstopte groentesaus en kip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



