Home » Recepten » Avondeten » Zachte polenta met verstopte groentesaus en kip

Ingrediënten

  • 100 gram instant polenta
  • 500 ml water of natriumarme groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, geschild en zeer fijn geraspt of gehakt
  • 1/2 courgette, zeer fijn geraspt of gehakt
  • 1/2 rode paprika, zeer fijn gehakt
  • 100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje, zonder toegevoegd zout/suiker)
  • 100 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • Snufje gedroogde oregano
  • Snufje gedroogde basilicum
0,0

Dit gerecht is perfect voor kleine eters die moeite hebben met het eten van groenten. De polenta is heerlijk zacht en romig, en de saus zit boordevol fijngehakte groenten die bijna onzichtbaar worden. Voeg wat malse kipstukjes toe en je hebt een complete, voedzame maaltijd.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
  • 2
    Voeg de fijngeraspte wortel, courgette en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-7 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • 3
    Doe de tomatenpuree, oregano en basilicum erbij en bak kort mee, ongeveer 1 minuut.
  • 4
    Voeg de kipblokjes toe aan de groenten en bak deze rondom bruin.
  • 5
    Giet een scheutje water (of bouillon) bij de groenten en kip, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen terwijl je de polenta maakt. De groenten moeten helemaal zacht worden, dus laat het gerust 10-15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe.
  • 6
    Breng in een andere pan het water of de bouillon voor de polenta aan de kook.
  • 7
    Zodra het kookt, voeg je al roerend met een garde de instant polenta toe. Blijf goed roeren totdat de polenta dik wordt en loslaat van de bodem, dit duurt meestal 3-5 minuten.
  • 8
    Haal de pan van het vuur en laat de polenta afgedekt even rusten.
  • 9
    Pureer de groentesaus indien gewenst extra fijn met een staafmixer voor de jongste eters, of laat de kleine stukjes erin voor oudere kinderen.
  • 10
    Serveer de zachte polenta met de romige groentesaus en kipstukjes.

Serveertip: Serveer de polenta en saus apart zodat je kind zelf kan ontdekken, of meng het zachtjes door elkaar. Strooi er eventueel wat verse peterselie over voor de kleur.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zachte polenta met verstopte groentesaus en kip

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten