
Ingrediënten
Dit kleurrijke en voedzame ontbijtje zit boordevol groenten en eiwitten. Je kunt de groenten heel fijn snijden of raspen, zodat zelfs de kieskeurigste eters ze nauwelijks opmerken. Perfect om de dag gezond mee te beginnen, of zelfs als lichte avondmaaltijd!
Bereiding
- 1Laat de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Prak de tofu grof met een vork in een kom.
- 2Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen en de paprika in zeer kleine blokjes (of rasp de pompoen). Snipper de ui heel fijn.
- 3Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak deze kort tot hij glazig is (ongeveer 2 minuten).
- 4Voeg de pompoen en paprika toe aan de pan en bak deze ongeveer 5-7 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
- 5Roer de geprakte tofu, kurkuma en plantaardige melk door de groenten in de pan.
- 6Bak het geheel al roerend nog 3-5 minuten, tot de tofu goed warm is en de smaken zijn vermengd. Druk eventueel de groenten verder fijn met de achterkant van een lepel als je een gladdere textuur wilt.
- 7Serveer de zachte tofu roerbak direct, eventueel bestrooid met verse peterselie, met volkoren boterhammen erbij.
Serveertip: Serveer met een volkoren boterham of toast, eventueel in leuke vormpjes gesneden.
Beoordelingen voor Zachte tofu roerbak met verstopte groenten
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



