
Ingrediënten
Deze zachte viskoekjes zijn een heerlijke manier om je kleintje vis en groenten te laten eten. Je maakt ze makkelijk zelf en ze zitten boordevol goede voedingsstoffen. Door de zachte textuur zijn ze perfect voor kleine mondjes en smaken ze fantastisch.
Bereiding
- 1Kook de aardappel gaar in ongeveer 15-20 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
- 2Stoom of pocheer de visfilet gaar in ongeveer 8-10 minuten. Laat afkoelen en pluim de vis fijn met een vork.
- 3Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de doperwtjes en de wortelblokjes kort in ongeveer 3-5 minuten tot ze zacht zijn. Giet af.
- 4Prak de gare aardappel fijn. Voeg de doperwtjes en wortel toe en prak alles grofweg door elkaar.
- 5Doe de geprakte aardappel-groentemix, de fijne vis, het ei en de verse peterselie in een kom. Voeg een snufje peper toe.
- 6Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een samenhangend, maar nog wat grof mengsel.
- 7Vorm met vochtige handen kleine, platte koekjes (ongeveer 6-8 stuks).
- 8Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 9Bak de viskoekjes in ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer direct.
Serveertip: Lekker met een schijfje citroen voor volwassenen en oudere kinderen, en een beetje gestoomde broccoli of bloemkoolroosjes ernaast voor de kleintjes.
Beoordelingen voor Zachte viskoekjes met doperwtjes en wortel
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



