
Ingrediënten
Je gaat heerlijke, gezonde vis- en groenteschijfjes maken waar je kind dol op zal zijn. Deze zalm- en broccolischijfjes zitten boordevol goede voedingsstoffen en zijn makkelijk te eten. We serveren ze met een frisse dille-yoghurt dip, waardoor elke hap een feestje wordt!
Bereiding
- 1Stoom of kook de broccoliroosjes en aardappelblokjes gaar in ongeveer 8-10 minuten. Ze moeten zacht zijn.
- 2Stoom of pocheer de zalmfilet in ongeveer 8-10 minuten tot deze gaar is. Laat afkoelen.
- 3Prak de gekookte broccoli en aardappel fijn. Je kunt het ook kort pureren met een staafmixer voor een gladdere textuur.
- 4Trek de gare zalm uit elkaar met een vork tot kleine vlokjes. Controleer goed op eventuele kleine graatjes.
- 5Meng in een kom de geprakte groenten, zalm, het losgeklopte ei, paneermeel en een snufje witte peper.
- 6Vorm met vochtige handen kleine schijfjes van het mengsel, ter grootte van een pingpongbal. Je maakt er ongeveer 8-10.
- 7Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 8Bak de zalm-broccolischijfjes aan elke kant goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- 9Maak de dip: meng de yoghurt met de fijngesneden dille en eventueel een paar druppels citroensap.
- 10Serveer de warme zalm-broccolischijfjes met de frisse dille-yoghurt dip.
Serveertip: Serveer de schijfjes met gekookte volkoren rijst of kleine stukjes geroosterde zoete aardappel voor een complete maaltijd.
Beoordelingen voor Zalm-broccolischijfjes met dille-yoghurt dip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



