Home » Recepten » Avondeten » Zalm-broccolischijfjes met dille-yoghurt dip

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalmfilet, zonder huid en graat
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 kleine aardappel (circa 100 gram), geschild en in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels volkoren paneermeel
  • Snufje witte peper
  • Olijfolie om in te bakken
  • 100 gram ongezoete volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • Paar druppels citroensap (optioneel, voor oudere kinderen)
0,0

Je gaat heerlijke, gezonde vis- en groenteschijfjes maken waar je kind dol op zal zijn. Deze zalm- en broccolischijfjes zitten boordevol goede voedingsstoffen en zijn makkelijk te eten. We serveren ze met een frisse dille-yoghurt dip, waardoor elke hap een feestje wordt!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Stoom of kook de broccoliroosjes en aardappelblokjes gaar in ongeveer 8-10 minuten. Ze moeten zacht zijn.
  • 2
    Stoom of pocheer de zalmfilet in ongeveer 8-10 minuten tot deze gaar is. Laat afkoelen.
  • 3
    Prak de gekookte broccoli en aardappel fijn. Je kunt het ook kort pureren met een staafmixer voor een gladdere textuur.
  • 4
    Trek de gare zalm uit elkaar met een vork tot kleine vlokjes. Controleer goed op eventuele kleine graatjes.
  • 5
    Meng in een kom de geprakte groenten, zalm, het losgeklopte ei, paneermeel en een snufje witte peper.
  • 6
    Vorm met vochtige handen kleine schijfjes van het mengsel, ter grootte van een pingpongbal. Je maakt er ongeveer 8-10.
  • 7
    Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • 8
    Bak de zalm-broccolischijfjes aan elke kant goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • 9
    Maak de dip: meng de yoghurt met de fijngesneden dille en eventueel een paar druppels citroensap.
  • 10
    Serveer de warme zalm-broccolischijfjes met de frisse dille-yoghurt dip.

Serveertip: Serveer de schijfjes met gekookte volkoren rijst of kleine stukjes geroosterde zoete aardappel voor een complete maaltijd.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zalm-broccolischijfjes met dille-yoghurt dip

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten