Home » Recepten » Avondeten » Zalm met zoete aardappel en broccoli

Ingrediënten

  • 150 gram zalmfilet (zonder huid en graten)
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
  • Scheutje melk of water
0,0

Een kleurrijk en voedzaam gerecht boordevol goede voedingsstoffen voor je kind. Zachte zalm combineert perfect met de zoete aardappelpuree en malse broccoliroosjes. Een heerlijke maaltijd die zowel makkelijk te eten als te bereiden is.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met water totdat ze zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten).
  • 3
    Stoom of kook ondertussen de broccoliroosjes totdat ze gaar maar nog wel knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  • 4
    Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er een beetje olijfolie over.
  • 5
    Bak de zalm 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt.
  • 6
    Giet de zoete aardappels af en pureer ze met een stamper. Voeg een snufje nootmuskaat toe en een scheutje melk of water om een gladde puree te krijgen.
  • 7
    Snijd de gebakken zalm in kleine stukjes of prak het fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes of prak het fijn, afhankelijk van de leeftijd van het kind.
  • 8
    Serveer de zoete aardappelpuree met de zalm en broccoliroosjes.

Serveertip: Snijd de zalm en broccoli in kleine, hapklare stukjes voor de allerkleinsten. Voor oudere kinderen kan alles los op het bord geserveerd worden.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zalm met zoete aardappel en broccoli

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten