
Ingrediënten
Een kleurrijk en voedzaam gerecht boordevol goede voedingsstoffen voor je kind. Zachte zalm combineert perfect met de zoete aardappelpuree en malse broccoliroosjes. Een heerlijke maaltijd die zowel makkelijk te eten als te bereiden is.
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met water totdat ze zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- 3Stoom of kook ondertussen de broccoliroosjes totdat ze gaar maar nog wel knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
- 4Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er een beetje olijfolie over.
- 5Bak de zalm 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt.
- 6Giet de zoete aardappels af en pureer ze met een stamper. Voeg een snufje nootmuskaat toe en een scheutje melk of water om een gladde puree te krijgen.
- 7Snijd de gebakken zalm in kleine stukjes of prak het fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes of prak het fijn, afhankelijk van de leeftijd van het kind.
- 8Serveer de zoete aardappelpuree met de zalm en broccoliroosjes.
Serveertip: Snijd de zalm en broccoli in kleine, hapklare stukjes voor de allerkleinsten. Voor oudere kinderen kan alles los op het bord geserveerd worden.
Beoordelingen voor Zalm met zoete aardappel en broccoli
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



