Home » Recepten » Avondeten » Zalm-rijstkoekjes met doperwtjes

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte zalm (geen zout toegevoegd, schoongemaakt)
  • 100 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 50 gram doperwtjes (vers of diepvries)
  • 1 kleine wortel, fijn geraspt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie (optioneel)
  • 1 klein ei
  • 2-3 eetlepels volkoren paneermeel (of meer indien nodig)
  • Snufje zwarte peper (optioneel)
  • Olijfolie om in te bakken
0,0

Deze zachte zalm-rijstkoekjes zijn perfect voor kleine handjes en zitten boordevol gezonde omega-3 vetzuren en vezels. Je kindje zal genieten van de milde smaak en de vrolijke groene doperwtjes. Makkelijk te eten en voedzaam!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 3
  • Leeftijd: Vanaf 10 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • 2
    Kook de doperwtjes kort in een beetje water totdat ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
  • 3
    Prak de gekookte zalm fijn in een kom. Zorg dat er geen graten meer in zitten.
  • 4
    Voeg de gekookte rijst, gekookte doperwtjes, geraspte wortel, peterselie, ei en een snufje zwarte peper toe aan de zalm. Meng alles goed door elkaar.
  • 5
    Voeg het paneermeel beetje bij beetje toe en kneed tot een stevig, maar kneedbaar mengsel. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • 6
    Vorm van het mengsel kleine koekjes van ongeveer 3-4 cm doorsnede. Je kunt de koekjes iets platdrukken.
  • 7
    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm-rijstkoekjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • 8
    Leg de voorgebakken koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze nog 10-12 minuten af in de voorverwarmde oven, zodat ze door en door warm zijn en een mooie structuur krijgen.

Serveertip: Serveer met een frisse komkommer-munt dip (gemaakt van yoghurt, geraspte komkommer en verse munt, zonder zout) of wat gestoomde broccoliroosjes.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zalm-rijstkoekjes met doperwtjes

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten