Home » Recepten » Avondeten » Zoete aardappel-bonen ovenschotel met maïs

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 blik zwarte bonen (ca. 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik maïs (ca. 150 gram), uitgelekt of 150 gram diepvries maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree (ongezoet)
  • 200 ml gezeefde tomaten (passata, ongezoet)
  • 0.5 theelepel mild paprikapoeder
  • 0.25 theelepel gedroogde oregano
  • Snufje komijnpoeder (optioneel)
  • 50 ml water of zoutarme groentebouillon
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel, voor de garnering)
0,0

Een kleurrijke en voedzame ovenschotel die je kindje zal verrassen met zijn zachte smaken en verstopte groenten. Deze maaltijd zit boordevol vezels en vitamines en is een complete maaltijd waar zowel jij als je kleintje van kunnen genieten. Een makkelijke manier om peulvruchten en veel groenten op het menu te zetten!

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 3 - 4
  • Leeftijd: vanaf 12 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn tot een gladde puree.
  • 3
    Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.
  • 4
    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui en de paprikablokjes gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 5
    Roer de tomatenpuree, het paprikapoeder, de oregano en het snufje komijnpoeder door de groenten en bak kort mee.
  • 6
    Voeg de afgespoelde zwarte bonen, de maïs en de gezeefde tomaten toe. Roer de 50 ml water of bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed intrekken en de saus iets indikt.
  • 7
    Schep het bonen-groentemengsel in een ovenschaal.
  • 8
    Verdeel de zoete aardappelpuree gelijkmatig over het bonenmengsel.
  • 9
    Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de zoete aardappelpuree licht goudbruin is.
  • 10
    Laat de ovenschotel kort afkoelen voor het serveren. Garneer eventueel met verse koriander.

Serveertip: Serveer de ovenschotel warm. Voor kleinere kindjes kun je de portie verder pureren of fijnsnijden om het eten makkelijker te maken.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zoete aardappel-bonen ovenschotel met maïs

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten