
Ingrediënten
Een kleurrijke en voedzame ovenschotel die je kindje zal verrassen met zijn zachte smaken en verstopte groenten. Deze maaltijd zit boordevol vezels en vitamines en is een complete maaltijd waar zowel jij als je kleintje van kunnen genieten. Een makkelijke manier om peulvruchten en veel groenten op het menu te zetten!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn tot een gladde puree.
- 3Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.
- 4Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui en de paprikablokjes gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- 5Roer de tomatenpuree, het paprikapoeder, de oregano en het snufje komijnpoeder door de groenten en bak kort mee.
- 6Voeg de afgespoelde zwarte bonen, de maïs en de gezeefde tomaten toe. Roer de 50 ml water of bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed intrekken en de saus iets indikt.
- 7Schep het bonen-groentemengsel in een ovenschaal.
- 8Verdeel de zoete aardappelpuree gelijkmatig over het bonenmengsel.
- 9Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de zoete aardappelpuree licht goudbruin is.
- 10Laat de ovenschotel kort afkoelen voor het serveren. Garneer eventueel met verse koriander.
Serveertip: Serveer de ovenschotel warm. Voor kleinere kindjes kun je de portie verder pureren of fijnsnijden om het eten makkelijker te maken.
Beoordelingen voor Zoete aardappel-bonen ovenschotel met maïs
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



