
Ingrediënten
Heerlijke, voedzame balletjes gemaakt van zoete aardappel en verse spinazie. Perfect als gezond tussendoortje of als bijgerecht bij de maaltijd. Deze balletjes zijn zacht van binnen en licht knapperig van buiten, en zitten boordevol vitaminen en vezels. Ideaal voor kleine handjes!
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet licht in met olijfolie.
- 2Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water gaar in ongeveer 15-20 minuten. Giet af en stamp fijn tot een gladde puree. Laat even afkoelen.
- 3Was de spinazie goed. Blancheer de spinazie kort in kokend water (ongeveer 1 minuut) of stoom tot het geslonken is. Giet af en knijp al het overtollige vocht er heel goed uit. Hak de spinazie fijn.
- 4Doe de gepureerde zoete aardappel in een kom. Voeg de fijngesneden spinazie, het ei, het paneermeel, een snufje knoflookpoeder en zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar totdat je een samenhangend beslag krijgt.
- 5Neem kleine porties van het mengsel en rol deze met natte handen tot balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnede.
- 6Leg de balletjes op de voorbereide bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en stevig zijn. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige bruining.
- 7Laat de balletjes iets afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertip: Serveer de balletjes warm of koud, eventueel met een milde tomatendip of wat ongezoete appelmoes. Lekker bij de lunch of als gezond tussendoortje.
Beoordelingen voor Zoete aardappel en spinazie balletjes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



