
Ingrediënten
Dit recept is een verrassend en voedzaam avondmaal voor je kleintje. Je serveert knapperige kroketjes vol zoete aardappel en spinazie, aangevuld met malse kip en een zachte, zoete doperwtenpuree. Het is een kleurrijke maaltijd die je kindje zal laten genieten van verschillende texturen en smaken.
Bereiding
- 1Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in water gaar in ongeveer 15-20 minuten.
- 2Stoom of kook de spinazie kort totdat deze geslonken is. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak fijn.
- 3Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4Kook of bak de kipfilet gaar. Snijd in kleine stukjes of trek uit elkaar met twee vorken.
- 5Giet de zoete aardappels af en stamp ze fijn met een vork of pureestamper.
- 6Meng de geprakte zoete aardappel met de fijngesneden spinazie, het ei en 1 eetlepel paneermeel. Kneed goed door tot een stevig mengsel. Voeg indien nodig nog een beetje paneermeer toe.
- 7Vorm met vochtige handen kleine kroketjes van het zoete aardappel-spinazie mengsel.
- 8Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kroketjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten.
- 9Pureer de gare doperwtjes met een beetje ongezouten roomboter/olijfolie en een scheutje water of bouillon tot een gladde puree. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat (optioneel).
- 10Serveer de zoete aardappel-spinazie kroketjes met de kip en doperwtenpuree.
Serveertip: Snijd de kroketjes en kip in kleine, hapklare stukjes voor de jongere kindjes. Voor oudere kindjes kun je de kroketjes heel laten.
Beoordelingen voor Zoete aardappel-spinazie kroketjes met kip
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



