Home » Recepten » Avondeten » Zoete aardappel-spinazie kroketjes met kip

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 400g)
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 ei (M)
  • 2 eetlepels volkoren paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kipfilet (ongeveer 150g)
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • Klein beetje ongezouten roomboter of olijfolie
  • Snufje nootmuskaat (optioneel)
  • Een scheutje water of bouillon
0,0

Dit recept is een verrassend en voedzaam avondmaal voor je kleintje. Je serveert knapperige kroketjes vol zoete aardappel en spinazie, aangevuld met malse kip en een zachte, zoete doperwtenpuree. Het is een kleurrijke maaltijd die je kindje zal laten genieten van verschillende texturen en smaken.

  • Avondeten
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • Porties: 2 - 3
  • Leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in water gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  • 2
    Stoom of kook de spinazie kort totdat deze geslonken is. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak fijn.
  • 3
    Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4
    Kook of bak de kipfilet gaar. Snijd in kleine stukjes of trek uit elkaar met twee vorken.
  • 5
    Giet de zoete aardappels af en stamp ze fijn met een vork of pureestamper.
  • 6
    Meng de geprakte zoete aardappel met de fijngesneden spinazie, het ei en 1 eetlepel paneermeel. Kneed goed door tot een stevig mengsel. Voeg indien nodig nog een beetje paneermeer toe.
  • 7
    Vorm met vochtige handen kleine kroketjes van het zoete aardappel-spinazie mengsel.
  • 8
    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kroketjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten.
  • 9
    Pureer de gare doperwtjes met een beetje ongezouten roomboter/olijfolie en een scheutje water of bouillon tot een gladde puree. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat (optioneel).
  • 10
    Serveer de zoete aardappel-spinazie kroketjes met de kip en doperwtenpuree.

Serveertip: Snijd de kroketjes en kip in kleine, hapklare stukjes voor de jongere kindjes. Voor oudere kindjes kun je de kroketjes heel laten.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zoete aardappel-spinazie kroketjes met kip

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten