Home » Recepten » Lunch » Zoete aardappelrösti met ei en spinazie

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 300g)
  • 100 g verse spinazie
  • 2 eieren (1 voor de rösti, 1 voor erbij)
  • 2 el volkoren bloem
  • Een snufje versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie
4,5

Een heerlijk en voedzaam gerecht voor je kleintje! Je maakt knapperige rösti van zoete aardappel en spinazie, rijk aan vitaminen en vezels. Serveer dit met een lekker zachtgekookt of gebakken eitje, voor een complete en energieke maaltijd. Perfect voor lunch of een lichte avondmaaltijd, en verrassend makkelijk te bereiden!

  • Lunch
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • Porties: 2-3
  • Leeftijd: vanaf 8 maanden
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappel en rasp deze grof. Leg de geraspte aardappel in een theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Dit zorgt ervoor dat de rösti knapperiger wordt.
  • 2
    Was de spinazie goed en hak deze fijn.
  • 3
    Kluts 1 ei in een grote kom. Voeg de geraspte zoete aardappel, fijngesneden spinazie, volkoren bloem en een snufje zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een stevig beslag.
  • 4
    Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met je handen kleine rösti's (ongeveer 5-6 cm doorsnede) van het beslag en leg ze voorzichtig in de pan.
  • 5
    Bak de rösti's in ongeveer 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Zorg ervoor dat ze goed gaar zijn vanbinnen. Bak eventueel in twee porties als je pan niet groot genoeg is.
  • 6
    Kook ondertussen het tweede ei zacht of hard, of bak het als een spiegelei, afhankelijk van de voorkeur van het kind. Snijd het gekookte ei in partjes of blokjes.
  • 7
    Serveer de warme zoete aardappelrösti's met het bereide ei.

Serveertip: Serveer met een schijfje komkommer en wat kerstomaatjes ernaast voor extra groenten en kleur.

Deel dit recept

Beoordelingen voor Zoete aardappelrösti met ei en spinazie

Lekker en slim

10 oktober 2025

Wat een slim idee, deze zoete aardappelrösti! Die aardappel krijgt zo’n fijne smaak als die gebakken wordt, heerlijk zoet. En de spinazie erdoorheen is een top truc, zag er niemand hier. Het bakken van de schijfjes ging vlot en ze waren lekker krokant. Dat losse eitje erbij maakt het, nou ja, helemaal af. Dit gaat vaker op het menu verschijnen.

Julia

Verrukkelijk en voedzaam

1 oktober 2025

Vanavond deze rösti’s op tafel gezet. De zoete aardappel goed uitknijpen is de truc, dan worden ze lekker stevig. De spinazie verdween er ongemerkt in, altijd handig. Met een spiegelei erbij was het een complete maaltijd waar de kinderen geen genoeg van kregen. Zelfs de kruiden, een beetje peper, kwamen goed tot hun recht. Ga ‘m zeker nog eens maken!

Esmee

Beoordeel dit recept

Andere lekkere recepten