
Ingrediënten
Jij kunt deze heerlijke en verkoelende ijslolly’s heel eenvoudig zelf maken. Ze zijn perfect als een gezond tussendoortje op een warme dag of als een licht toetje na het eten. Met slechts twee ingrediënten geniet je van een natuurlijk zoete traktatie zonder toegevoegde suiker. Zo weet je zeker dat je kind geniet van een pure en gezonde traktatie.
Bereiding
- 1Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleinere stukken.
- 2Pel de bananen en snijd ze ook in kleinere stukken.
- 3Doe de aardbeien en bananen samen in een blender of keukenmachine.
- 4Pureer het fruit tot een glad mengsel. Als het te dik is om goed te blenden, voeg dan een klein scheutje water toe.
- 5Giet het gepureerde fruitmengsel in ijslollyvormpjes. Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat aan de bovenkant, aangezien fruit iets uitzet wanneer het bevriest.
- 6Plaats de ijslollystokjes in de vormpjes en zet ze vervolgens minimaal 4 uur in de vriezer, of totdat ze volledig bevroren zijn.
- 7Om de ijslolly's gemakkelijk uit de vorm te halen, kun je de vormpjes kort onder warm water houden voordat je ze serveert.
Serveertip: Lekker op een warme dag of als verfrissend toetje. Je kunt variëren met ander fruit zoals mango, blauwe bessen of frambozen voor een andere smaakervaring.
Beoordelingen voor Aardbei-banaan ijslolly’s
Perfect voor warme dagen
Wat een simpele maar oh zo lekkere verfrissing! De aardbeien en bananen, daar heb je niet meer voor nodig. Even blenden, in de vormpjes en hop, de vriezer in. Ideaal voor de kleintjes op een warme dag, en eigenlijk voor grote mensen ook hoor. Geen toegevoegde suikers, dus ook nog eens verantwoord. Hier zijn ze een hit!



