
Ingrediënten
Dit is een verfrissende en gezonde traktatie die smaakt als ijs, maar puur van fruit is gemaakt. Het is supereenvoudig te maken en perfect om af te koelen op een warme dag of als zoete afsluiter van een maaltijd. Jij en je kind zullen genieten van de natuurlijke zoetheid en romige textuur!
Bereiding
- 1Haal de bevroren bananenplakjes en bosvruchten uit de vriezer en laat ze 5 minuten op kamertemperatuur komen.
- 2Doe de bevroren bananenplakjes en bosvruchten in een krachtige blender of foodprocessor.
- 3Begin met blenden. Schraap de zijkanten regelmatig schoon met een spatel.
- 4Voeg, indien nodig, de plantaardige melk toe, eetlepel voor eetlepel, totdat een romige, ijscrème-achtige consistentie ontstaat. Blend tot alles glad is.
- 5Serveer de nicecream direct in kleine kommetjes.
Serveertip: Serveer direct, eventueel met wat extra vers fruit of een snufje kaneel.
Beoordelingen voor Banaan-bosvruchten nicecream
Hemelse verfrissing
Wat een heerlijke manier om te genieten van fruit! De bevroren banaan en bosvruchten, even in de blender en je hebt zo een superfrisse nicecream. De textuur is perfect romig, vooral met een scheutje plantaardige melk. Echt een gezonde verwennerij, eentje om zonder schuldgevoel van te smullen. Mijn zoontje noemt het ‘toverijs’, zo leuk! Dit maak ik zeker vaker, vooral als het warm weer is. Simpeler kan haast niet!



